banner vandrefestival

Tema

Tilgængelighed

Kommuner

Vælg en eller flere genrer
  • Vælg alle genrer Nulstil
Søg i udvalgte kommuner
  • Vælg alt Nulstil
Naturvejledning Danmark,  Sekretariatet

Naturvejledning Danmark, Sekretariatet

Ledreborg Alle 2A
4320 Lejre
Tlf: 53566286
HjemmesideViser 3 fra/efter 8. aug. 2022

Friluftsliv, krop og bevægelse

Friluftsliv, krop og bevægelse

Onsdag den 24. til fredag den 26. august 2022, kl. 11-13.
Pris: Entré: 6000 kr Køb/bestil billet
Arrangør: Naturvejledning Danmark, Sekretariatet.
Basballe lejrplads i Nationalpark Mols Bjerge, Mols Bjerge Vej 8, Ebeltoft
Ønsker du at øge dine kompetencer indenfor friluftsliv og få viden og kendskab til at bruge naturen som aktiv undervisnings- og formidlings rum - og som aktivitets- eller sundhedsfremmende ramme? Så er kurset her til dig! Kurset afholdes som en tre dages friluftstur, hvor der arbejdes praktisk og teoretisk med undervisning og naturformidling gennem krop, motorik, leg og bevægelse i naturen. Der er fokus på natur og bevægelses betydning for læring, trivsel og sundhed. Derudover introduceres risiko-leg og kobling af natur og friluftsliv til brug af kroppen i naturen. Det forventes at man deltager aktivt i de forskellige aktiviteter.

Kurset giver kompetencer til at:
  • Arbejde med krop, motorik, leg og bevægelse som en naturlig del af naturvejledning, undervisning, formidling

  • Kendskab til grundlæggende friluftskompetencer til understøtning af aktiviteter og undervisning i naturen

  • Være den der igangsætter og tilpasser aktiviteter for både børn og voksne, der tager udgangspunkt i krop og bevægelse

  • Skabe tryghed i at være aktiv og/eller tage ophold i naturen med egen målgruppe og de aktiviteter/temaer der er relevante herforKursusledere

Klaus Vaad - idrætsuddannet fra AAU, naturvejleder (hold 27) og friluftsvejleder, kursusleder og underviser på Friluftsvejlederuddannelsen VIA. Klaus er til daglig ansat på Karpenhøj Naturcenter og arbejder med undervisning, kurser, teambuilding samt udvikling af friluftsaktiviteter i bl.a. Nationalpark Mols Bjerge.

Helle Fuglsang - fysioterapeut og naturvejleder fra hold 26. Hun har gennem mange år arbejdet med at få mere natur, friluftsliv og bevægelse ind i de små børns hverdag ved at undervise pædagoger og dagplejere bl.a. i projekt Kroppen på Toppen, Aalborg Kommune. Helle underviser derudover forskellige faggrupper i at inddrage natur og bevægelse i deres arbejde.

Praktisk

Sted: Basballe Lejrplads i Nationalpark Mols Bjerge, Mols Bjergevej 8, 8400 Ebeltoft

Overnatning: Kurset foregår som en tre dages friluftstur. Den første nat overnattes i selvbyggede bivuak i 5-mands grupper. Derudover er der er mulighed for shelter. Der må gerne medbringes lille telt, hængekøje el lign.

Tidspunkt: Fra onsdag den 24. august kl. 11.00 til fredag den 26. august 2022 kl. 13.00

Forplejning: Kurset er med fuld forplejning. Alle deltagere indgår i forberedelse af og madlavning som en del af kurset.

Målgruppe: Alle der ønsker at øge deres viden og kendskab til at bruge naturen som aktivt undervisnings- og formidlingsrum - eller som fællesskabende, aktivitets- eller sundhedsfremmende ramme - fx projektmedarbejdere, pædagoger, lærere, naturvejledere, sundheds-personale, socialrådgivere og alle andre som ønsker at inddrage natur og bevægelse i deres dagligdag.

Tilmelding: senest d. 24. juli 2022. Efter tilmeldingsfristen tilsendes yderligere information bl.a. forslag til pakkeliste og anden forberedelse til kurset.

Deltagerantal: 12 - 20 personer

Pris: 4.650,- kr. inkl. moms for medlemmer og 6.000,- kr. inkl. moms for ikke-medlemmer som dækker kursusholdere, forplejning og faciliteter.

Du medbringer selv friluftsudstyr til overnatning.

Andet: Denne kursus indgår som et at de valgfri, åbne kurser, der er en del af Naturvejlederuddannelsen. Kurset tæller for 3 kursusdage.

Kontakt: Uddannelse@naturvejledningdanmark.dk eller tlf. 5356 6286
Vis kort
Tag Fat På Klima!
31 Aug Workshop

Tag Fat På Klima!

Onsdag den 31. august 2022, kl. 09-16.
Pris: Entré: 1950 kr Køb/bestil billet
Arrangør: Naturvejledning Danmark, Sekretariatet.
Danhostel Roskilde, Vindeboder 7, Roskilde
Info følger snarest. PRAKTISK. Sted: DANHOSTEL Roskilde, Vindeboder 7, 4000 Roskilde. Se evt mere her: https://roskildedanhostel.dk/. Målgruppen: Naturvejledere, lærere, pædagoger og andre naturformidlere. Tidspunkt: 31. august 2022 kl. 9. Info følger snarest

PRAKTISK

Sted: DANHOSTEL Roskilde, Vindeboder 7, 4000 Roskilde. Se evt mere her: https://roskildedanhostel.dk/

Målgruppen: Naturvejledere, lærere, pædagoger og andre naturformidlere

Tidspunkt: 31. august 2022 kl. 9.00-16

Tilmelding: tilmeld dig via linket her: https://naturvejleder.nemtilmeld.dk/47/

Tilmeldingsfrist: 19. juli 2022

Deltagerantal: 15-35 deltagere

Pris: 1450,- kr. inkl. moms for medlemmer af Naturvejledning Danmark og 1950,- kr. inkl. moms for ikke-medlemmer som dækker oplægsholdere, materialer, forplejning og kursuslokaler. Bemærk at dagen indgår i kursusrækken 'Tag fat på de store udfordringer'. Hvis du tilmelder dig alle dagene inden 1. maj, får du rabat. Se evt. mere her: https://natur-vejleder.dk/tag-fat-paa-de-store-udfordringer/

Naturvejlederuddannelsen: Er du (eller skal du) i gang med naturvejlederuddannelsen, så tæller dagen som én dag af de seks valgfrie, åbne kursusdage, der er en del af Naturvejlederuddannelsen
Vis kort
Tag Fat På Adfærdsdesign!
7 Dec Workshop

Tag Fat På Adfærdsdesign!

Onsdag den 7. december 2022, kl. 09-16.
Pris: Entré: 1950 kr Køb/bestil billet
Arrangør: Naturvejledning Danmark, Sekretariatet.
Nationalpark Skjoldungernes Land, Ledreborg Alle 2A, Lejre
Tænker du nogen gange, at hvis dine elever bare havde mere viden om f.eks. hvorfor affaldssortering er godt for miljøet, så ville de gøre det mere derhjemme? Tænker du nogen gange, at hvis dine elever bare havde mere viden om f.eks. hvorfor affaldssortering er godt for miljøet, så ville de gøre det mere derhjemme? Eller har du oplevet at lave en genial selvkørende grejbank, der selv efter et moriverende lærerkursus alligevel aldrig blev brugt? Så er du ikke den eneste - men hvorfor virker det ikke altid sådan og hvad kan du gøre i stedet?

Mange af os forventer, at mennesker træffer fornuftige og vidensbaserede valg. Derfor tror vi ofte, at hvis vi informerer og appellerer til menneskers fornuft med rationelle argumenter, så burde det være nok til at påvirke eller ændre deres adfærd. Problemet er blot, at det gør det i mange tilfælde ikke.

På denne temadag vil I blive præsenteret for teorien bag adfærdsdesign. Adfærdsdesign bygger på en antagelse om at mennesker grundlæggende ikke er rationelle. Det handler om at bruge den viden, vi har om mennesker og deres adfærd, til at skabe en struktur omkring menneskers valg, så de bliver guidet i en ønsket retning. Det er ikke nok, at vi giver viden og er motiverende, når vi skal ændre f.eks. elever eller lærers adfærd, det skal også være nemt og vores modtagere skal have hjælpe til at gøre det til en del af deres daglige rutiner. Men hvordan indtænker vi det i naturformidlingen?

Igennem oplæg, diskussioner og cases vil I få et lille indblik i, hvordan man kan bruge viden om adfærdsdesign til at skabe løsninger, der kan give de nye rutiner som I ønsker at give jeres målgruppe.

Program og mere info følge :-)

PRAKTISK

Sted: Roskilde/Lejreområdet - nærmere info følger

Målgruppen: Naturvejledere, lærere, pædagoger og andre naturformidlere

Tidspunkt: 7. december 2022 kl. 9.00-16

Tilmelding: tilmeld dig via linket her: xxx

Tilmeldingsfrist: 15. november 2022

Deltagerantal: 15-35 deltagere

Pris: 1450,- kr. inkl. moms for medlemmer af Naturvejledning Danmark og 1950,- kr. inkl. moms for ikke-medlemmer som dækker oplægsholdere, materialer, forplejning og kursuslokaler.
Bemærk at dagen indgår i kursusrækken 'Tag fat på de store udfordringer'. Hvis du tilmelder dig alle dagene inden 1. maj, får du rabat. Se evt. mere her: https://natur-vejleder.dk/tag-fat-paa-de-store-udfordringer/

Naturvejlederuddannelsen: Er du (eller skal du) i gang med naturvejlederuddannelsen, så tæller dagen som én dag af de seks valgfrie, åbne kursusdage, der er en del af Naturvejlederuddannelsen
Vis kort
Download denne liste som pdf