banner vandrefestival

Tema

Tilgængelighed

Kommuner

Vælg en eller flere genrer
  • Vælg alle genrer Nulstil
Søg i udvalgte kommuner
  • Vælg alt Nulstil

Viser 1154 mellem 25. jun. og 24. jul. 2022

BlomsterHav - Ny blomsterfestival i Kerteminde
25 Jun Natur

BlomsterHav - Ny blomsterfestival i Kerteminde

Lørdag den 25. juni 2022, 09:00 - 16.00.
Pris: Entré: Gratis når entréen til Fjord&Bælt er betalt
Hjemmeside: Se hjemmeside
Fjord&Bælt, Margrethes Plads 1, Kerteminde
Oplev når professionelle florister, med naturens materialer som tang, drivtømmer og en masse smukke blomster, konkurrerer om at skabe deres egne unikke fortolkninger af et BLOMSTERHAV - og hele centeret bliver forvandlet til en fantastisk blomsterfestival. Fjord&Bælt åbner dørene til en helt ny blomsterfestival.

For første gang går Fjord&Bælt sammen med blomsterbranchen og afholder i samarbejde med de dygtigste professionelle florister fra branchen, en national blomsterkonkurrence.

Publikum og Fjord&Bælts gæster vil kunne følge med i hver bevægelse, når floristerne med naturens materialer som tang, drivtømmer og en masse af de smukkeste blomster, konkurrerer om at skabe deres egne unikke og fascinerende fortolkninger af et BLOMSTERHAV, som er titlen på denne blomsterkonkurrence.

Fokus for konkurrencen er bæredygtighed, økologi og HAVET.

Deltagerne i konkurrencen er alle faguddannede florister, som er blandt de topbedste i Danmark. De vil konkurrere om at kreere de flotteste, mest spektakulære og unikke blomsterinstallationer, som alle er inkorporeret som en del af Fjord&Bælts udstilling.

Selve konkurrencen løber af stablen om lørdagen d. 18/6, hvor publikum kan komme indenfor og opleve de dygtige florister i gang med deres håndværk. Vinderen af konkurrencen bliver udnævnt lørdag aften og offentliggjort herefter.

De færdige kreationer og installationer kan opleves fra søndag d. 19/6 og ugen frem.

Det er gratis at opleve konkurrencen, når entréen er betalt.

Vi glæder os til at se både branchefolk og publikum til en fantastisk begivenhed!
Vis kort
Bilauget slynger sommerhonning
25 Jun Natur

Bilauget slynger sommerhonning

Lørdag den 25. juni 2022, 09:00-15:00.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Landskabs- og Landbrugsmuseet i Mosbjerg, Jerupvej 613, Mosbjerg, Sindal
I dag kan man se, hvordan Foreningen Bilauget v/Landskabs- og Landbrugsmuseet i Mosbjerg høster honning fra bierne, slynger eller/og presser tavlerne. Det er muligt at smage- og købe den nyslyngede honning, hvis bierne har produceret så meget, at høsten af honning bliver en realitet. Der er også rig mulighed for samtidig at nyde naturen i området, og man er velkommen til at medbringe madkurv og få en fin familietur ud af det
Vis kort
Åbning af Blå-Flag sæson 2022
25 Jun Natur

Åbning af Blå-Flag sæson 2022

Lørdag den 25. juni 2022, 10:00 - 12:00.
Pris: Fri entré
Ballen Havn Samsø, Havnevej 3, Samsø
Mødested: Stranden i inderhavnen. Officiel åbning kl. 10.00. Fiskeri af krabber, fisk, rejer og meget mere fra flydebroerne og fra stranden syd for havnen. Fangsten kan undesøges med lupper. Vi byder på en forfriskning og smagsprøver på hjemmelavede tangchips. Med venlig hilsen Samsø Kommune, Naturafdelingen
Vis kort
Store Høslætdag på Kildeengen
25 Jun Natur

Store Høslætdag på Kildeengen

Lørdag den 25. juni 2022, 10:00 - 18:00.
Pris: Fri entré
Kildeengen, Skovvej 51, Hvalsø
Arrangementet afholdes af DN Lejre og Kildeengens Høslætlaug i samarbejde med Naturstyrelsen som bl.a. lægger arealer til. Tilmelding til eriko1@live.dk nødvendig af hensyn til forplejning. Tag familien med til en aktiv hyggelig dag i naturen og lær at slå med le - alle kan være med!
Der er dygtige instruktører, der er klar til at hjælpe og vejlede, så alle kan lære teknikken og få del i glæden ved at slå med le. Der vil være biologer, ornitologer og meget andet, der villigt deler ud af deres viden og glæde over naturen og dens skabninger. Gi' naturen en hånd!
Vi afslutter den gode dag i det grønne med et velfortjent aftensmåltid. I løbet af dagen serveres der frokost samt kaffe/te og mulighed for kage.
Arrangementet har som hovedformål at få folk i alle aldre ud og være aktive i naturen i et samarbejdende fællesskab. Samtidig giver vi naturen en hånd ved at hæmme de grovere og hurtigst voksende planter således, at der bliver lys og luft til de mindre og sartere som fx Engblomme, Majgøgeurt og Plettet Gøgeurt m.fl
Vis kort
SUP for begyndere
25 Jun Natur

SUP for begyndere

Lørdag den 25. juni 2022, 11:00 - 13:00.
Pris: Entré: 450 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Ballen Strandcamping, Strandskoven 7, Ballen, Samsø
Hop med på et introkursus og lær at stå på paddleboard. På introkursus lærer du om teknikken og sikkerheden til havs og bliver tryg ved den populære vandsport. Prisen inkl. udstyr, våddragt og svømmevest
Vis kort
Tour de Skrald i Asnæs
25 Jun Natur

Tour de Skrald i Asnæs

Lørdag den 25. juni 2022, 11:00-13:00.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Asnæs Centret, Asnæs Centret 1, Asnæs
Det flyder med skrald i Odsherred, så Tour de France er en kærkommen lejlighed til at få rengjort gader og stræder. Det frivillige fællesskab NaturplejerKorpset inviterer derfor til projekt Tour de Skrald, hvor både store og små er meget velkommen. I projekt Tour de Skrald skal vi rundt og samle skrald i 12 byer, én om måneden. Projektet kører således i hele 2022, både før og efter det store cykelløb.

At gå på skraldejagt er alt andet end kedeligt, og vi ønsker at ændre den stigmatisering, der har været i mange år. Vi vil gøre affaldsindsamling lige så naturligt som at rengøre vores hjem.

Datoer landes løbende i samarbejde med bylaug eller andre foreninger i de pågældende byer. Følg med i vores Facebookgruppe "NaturplejerKorpset i Odsherred" for at blive opdateret på datoer og praktiske oplysninger.

Om NaturplejerKorpset

Det frivillige fællesskab, NaturplejerKorpset, består af forskellige mennesker i alle aldre, som tilsammen har fjernet over 3,3 ton affald fra Odsherreds natur og byer på 2,5 år. Naturplejerne har både individuelle og fælles indsamlinger.

Touren har gennemført de første seks etaper i Nykøbing, Rørvig, Havnebyen, Nr. Asmindrup, Højby og Vig, som tilsammen har givet 340 kilo affald i poserne. Hvor meget kan vi fjerne fra Asnæs? Kom og find ud af det!
Vis kort
Naturen netop nu
25 Jun Natur

Naturen netop nu

Lørdag den 25. juni 2022, 12:00.
Pris: Entré: 70 kr
Skagen Odde Naturcenter, Bøjlevejen 66, Skagen
Naturvejlederen går en tur på heden med start fra Skagen Odde naturcenter. Turen slutter samme sted. For at deltage skal man købe entré billet til Skagen Odde Naturcenter. Kr. 70,- for voksne Kr. 30,- for børn under 12 år.
Vis kort
Sommeraften på Observatoriet
25 Jun Natur

Sommeraften på Observatoriet

Lørdag den 25. juni 2022, 21:00-24:00.
Pris: Entré: 125 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Observatoriet, Observator Gyldenkernes Vej 3, Tølløse
Bevæg jer rundt på Observatoriet, imens det fredede nattemørke sænker sig. Besøg de indendørs udstillinger i vores huse og de store kupler. Er det skyfrit, ser vi nærmere på stjernehimlen. Tilkøb en lille tapaspose, som vil være klar til jer ved ankomst. OPLEV
Hvordan virker øjet? Og hvilke redskaber kan få os til at komme helt tæt på? Se en film, prøv vores zoom-kikkerter og lær om astronomernes redskaber.

Gå på opdagelse i Jordens indre og bliv klogere på "guldet" i bakkerne.

Prøv Himmellabyrinten

Gå Planetstien på 1,4 km. Stien er IKKE oplyst, så medbring en rød lygte, hvis I vil gå den i mørket.

Besøg de to største kupler og se Danmarks største teleskop, måneudstillingen og rør ved et stjerneskud.

Hvis det er stjerneklart, ser vi på stjernehimlen i teleskoper og ellers er vores astronomiske formidlere altid klar på en snak om den aktuelle stjernehimmel
Vis kort
En dag i kajak med mindfulness
25 Jun Natur

En dag i kajak med mindfulness

Lørdag den 25. juni 2022, kl. 08-15.
Pris: Entré: 740 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Emborg Bro, Emborgvej 24, Ry
Mindfulness er en træning i at være mere til stede i nuet og er derfor oplagt at kombinere med en flot naturoplevelse. Har du ikke før siddet i en kajak, for du også en rolig og sikker instruktion i at ro, så du behøver ikke at have prøvet det før. På denne tur ror vi fra Emborg Bro og til Klostermølle og retur. Det er en meget rolig og smuk strækning af Gudenåen. Ved Klostermølle vil vi også have en vandretur langs munkenes kanal som de byggede for 900 år siden
Vis kort
Sommerudflugt
25 Jun Natur

Sommerudflugt

Lørdag den 25. juni 2022, kl. 09.
Pris: Entré: 260 kr
Hesede Hovedgård, Hesede Hovedgård 1, Haslev
Den årlige sommerudflugt med Foreningen Norden. Årets sommerudflugt starter med kaffe og kage på det hyggelige og meget specielle MissBean kafferisteri ved Hesede Hovedgård.

Indehaveren norske Maria tager imod og serverer en helt unik og hjemmebrændt kaffe.

MissBean har valgt at deres kaffetyper skal være certificeret indenfor økologi, Fair Trade og Rain Forest Alliance.

Fra MissBean kører vi til den nærliggende Bråby Kirke, hvor vi får et foredrag om kirkens lange historie og dens seværdigheder.

Hvornår kirken er bygget vides ikke, men den omtales første gang i 1370.

I 1556 var rigshofmester Peder Oxe ved at opføre Gisselfeld, og Christian 3. overdrog ham i et gavebrev Bråby kirke. Gisselfeld ejede kirken frem til 1967 hvor den overgik til sognet.

Fra Bråby kører vi til Holmegårds Værk, hvor vi indtager en let frokost og får en guidet omvisning.

Vi skal se selve glasværket og hører om nogle af de ikoniske designere og udvalgte værker. Vi ser glasmagasinet, Hebsgaard-hallen og hele den smukke og spændende Kähler-samling samt hører om Holmegårds historie fra oprettelsen i 1825 til lukningen af kunstglas afdelingen i 2008
Vis kort
Download denne liste som pdf